Sinds kort heb ik een leuk appartement met een balkon. Ook al is je balkon het formaat van een postzegel, het is in een stad zeker fijn om dan toch een stukje buiten te hebben voor jezelf. Het enige nadeel is alleen: geen tuin. En zoals jullie weten hou ik ontzettend van planten. Daarom ben ik gaan uitzoeken hoe ik toch een soort tuin kan maken op mijn balkon. Ben je zelf ook benieuwd hoe je dit zou kunnen doen? Lees dan snel verder!

Maak je eigen minigarden

Je kunt eigenlijk vrij makkelijk toch een tuin maken op je balkon. Er zijn allerlei verschillende houten of plastic bakken te bestellen die je kan vullen met grond om zo toch een stuk te hebben waar je planten in kan zetten. En nog veel leuker! Je kunt er uiteraard ook wat in verbouwen. Wat dacht je van het verbouwen van groenten? Een tomatenplant heb je zo weggezet. Fruit is ook een goede om te verbouwen op een balkon. Aardbeien nemen bijvoorbeeld maar weinig ruimte in en ruiken heerlijk wanneer ze rijp zijn. En deze laatste zal je wel weten, maar kruiden zoals munt, basilicum of peterselie, kun je ook makkelijk op je balkon zetten.

Een plantenklimrek

Een tweede leuke optie is om een plantenklimrek op je balkon te zetten. Een plantenklimrek zet je bijvoorbeeld tegen de muur van je woning aan of wanneer je balkon aan de zijkanten een lange wand of muur heeft, dan zou je hem daar weg kunnen zetten. Op een klimrek kun je rankende klimplanten op laten groeien zoals de Clematis, Kamperfoelie of een Akebia. Het duurt wel even, maar uiteindelijk zal je een mooie groene wand hebben. Sommige klimplanten hebben in het voorjaar hele mooie bloemen. Dit helpt ook om echt een tuin gevoel op je balkon te hebben.

De leukste tuinmeubelen

Wat is een tuin, zonder leuke tuinmeubelen. Ik denk dat een bank of een tafeltje met twee stoelen een balkon kunnen afmaken. Wanneer je niet veel ruimte hebt zoek dan één lekkere stoel uit en leg er een poef bij. Deze kan je dan gebruiken als tafeltje en als extra zitplek als het nodig is. Leg er een geweven kleed onder en je hebt een gezellig stukje om in de zomer te genieten van de zon. Liever geen zon en wat meer rust voor jezelf? Zet dan een grote parasol en een paar grote planten neer. Zo heb je een koel en rustgevend plekje voor jezelf.

Categorie├źn: Blog