De meeste huishoudens gebruiken convectie verwarming. Radiatoren verwarmen dan de lucht in een ruimte. Die luchtstroom verplaatst zich door de ruimte waardoor deze warmer aanvoelt. Maar wist u dat dit er eigenlijk niet direct voor zorgt dat de temperatuur voor u aangenaam is?

We nemen warmte op via straling. Het is daarom ook dat we zo van de warme zonnestralen kunnen genieten. Infrarood panelen bootsen die staling na waardoor een gehele ruimte op een consistente manier kan worden verwarmd. Meubels, muren en spullen slaan de infrarood warmte op, hierdoor onstaat er fijne constante temperatuur in huis. Geen ratelende kachels meer dus!

Bewuste verwarming van uw woning

Bij een warmte luchtstroom via convectie verwarming gaat er al snel veel warmte verloren. Warme lucht stijgt en wanneer een ruimte niet goed geïsoleerd is zal die lucht deels verloren gaan. Infrarood panelen zijn om deze reden dan ook efficiënter dan convectieverwarming.

Infrarood verwarming past u gemakkelijk zelf aan via een app of temperatuurregelaar. U kunt daarmee het aantal graden per ruimte zelf instellen. Er is veelal een basistemperatuur en een comforttemperatuur te kiezen voor wanneer u in een kamer bent. Dit zorgt er voor dat het nooit warmer is dan nodig wanneer u bijvoorbeeld niet in een kamer bent. Zo draagt u bij aan het tegenaan van energieverspilling en geniet u toch van een warme woning overal waar u bent.

Voor elke inrichting een passend design

Een infrarood paneel oogt stijlvol. U heeft geen grote radiatoren meer nodig in elke kamer. De panelen zijn zeer plat en simplistisch, waardoor deze ook in verschillende ruimten gemakkelijk te verwerken zijn. Een warmtepaneel kan eventueel ook aan het plafond bevestigd worden, zodat er geen ruimte verloren gaat.

Er zijn tevens tal van mogelijkheden om de panelen ook voor andere doeleinden te benutten. U kunt namelijk coatings kiezen op een warmtepaneel, bijvoorbeeld metaal, spiegel, ontwerp of een poedercoating. Zo kan een infrarood paneel aan de muur gebruikt worden als krijtbord, een spiegel of zelfs als een schilderij of een moderne lamp. Een infrarood paneel past daarom bij elke inrichting.

Overstappen naar infrarood warmte

Wanneer u overweegt om infrarood paneel te nemen is het belangrijk om u goed te laten informeren. Er zijn altijd zaken waar u misschien niet direct aan denkt. Wanneer u een infrarood paneel boven een kookeiland plaatst, dan kunt u daar geen andere lampen meer ophangen, bijvoorbeeld. Bekijk daarom goed de mogelijkheden en overleg met een adviseur voor een offerte. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en hoe u het beste uit infrarood panelen kunt halen.

Wij zijn in ieder geval enthousiast. U ook?

Categorie├źn: Blog