Wanneer je in de tuin gaat werken is een goede voorbereiding van belang. Wanneer je van het ene moment op het andere moment de tuin in gaat en aan de slag gaat kan dit veel tijd verspillen. Om je goed voor te bereiden hebben wij een aantal tips voor jou die er voor zorgen dat jouw tuin goed verzorgd wordt. We geven een aantal tips over het onderhouden van je tuin, en het verzorgen van planten en overige flora en fauna. Deze tips helpen voor de juiste verzorging en voor een goed onderhoud.

Bladluis maakt je tuin kapot

Bladluis is een veel voorkomende ‘plaag’ die er voor zorgt dat je platen kapot gaan. Je kan bladluis bestrijden op verschillende methodes. Eén van de beste manieren is om lieveheersbeestjes te gebruiken. Door het gebruik van lieveheersbeestjes heb je een natuurlijke manier om bladluis tegen te gaan, de lieveheersbeestje eten het bladluis op en kunnen hierdoor weer verder leven. Door deze natuurlijk manier heb je na een tijdje geen last meer van bladluis.

Gereedschap: dit heb je nodig

Voordat je begint met snoeien en knippen van platen zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Een goede snoeischaar zorgt ervoor dat jouw planten mooi blijven. Wanneer je een botte schaar heeft kunnen de takjes afbreken of buigen. Met een scherpe schaar kan je de planten mooi schuin afknippen waardoor de plant ook later weer goed kan bloeien. Wanneer de plant weer goed kan groeien zal dit beter staan in uw tuin en heeft u weer een levende tuin!

Wanneer je de tegels in de tuin weer groenvrij wilt maken is het belangrijk dat je niet schadelijke stoffen gebruikt. Je kan vaak je tegels gemakkelijk groenvrij maken door elke week met heet water over de tegel heen te bezemen. Hierdoor verdwijnt de laag langzaam, hierdoor heb je een natuurlijk oplossing voor het groenvrij maken van je tegels.

Categorieën: Blog