Uitgestrekte witte zandstranden, de warme zon hoog aan de lucht en nergens waar je je zorgen over hoeft te maken. Je hebt altijd al eens gedroomd van een week alleen op een onbewoond eiland. Niemand die je lastigvalt. Maar hoe kom je daar? Met een rubberboot valt het wel eens te proberen.

Alternatieven voor een rubberboot

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan, maar wie zegt er nou: ‘Doe mij maar een enkeltje onbewoond eiland’? Waarschijnlijk valt dat niet onder het aanbod van de meeste vliegtuigmaatschappijen.

Waar anderen eraan denken om met de auto op vakantie te gaan, is dat geen optie voor een uitje naar een onbewoond eiland. Een eiland is omringt door water, dus tenzij je auto daartegen bestand is (bijvoorbeeld omdat het een rubberen luchtband om zich heen krijgt als het te water raakt), is ook de auto geen goed alternatief voor een rubberboot. Er zit niets anders op: de boot wordt jouw antwoord tot het nieuwe geluk!

Rubberboot van topkwaliteit

Om dan eindelijk op dat onbewoonde eiland te komen, is het wel van belang dat het veilig gebeurt. Hoewel auto’s en vliegtuigen natuurlijk ook niet 100% veilige methoden zijn om mee te reizen, is een rubberboot in je eentje ook een risico. Zo’n boot is namelijk wel stevig, maar als je de oceaan van plan bent over te steken kunnen de hoge golven de overlevingskans van de bestuurder van de boot verkleinen. Daarentegen zal de rubberboot ongedeerd blijven, gezien deze van topkwaliteit is.

Misschien niet de grote open blauwe oceaan

Onbewoonde eilanden hebben natuurlijk altijd iets mysterieus. Iedereen is er op z’n minst een beetje nieuwsgierig naar. Zeker naar onbewoonde eilanden die nog niet ontdekt zijn. Er was al geconcludeerd dat het vliegtuig en de auto niet de meest ideale vervoersmiddelen zouden zijn om op zo’n mysterieuze, interessante plek te komen. Echter is een rubberboot waarschijnlijk ook niet ideaal. Hoewel de rubberboot van topkwaliteit is, kan het levensgevaarlijk zijn zo’n beslissing te nemen. Tenzij je naar Texel gaat…

Categorieën: Blog