Ook zo dol op popcorn? Dan heb je vast wel interesse in een leuke, retro popcorn machine. Misschien denk je dan aan een enorm apparaat dat je kent van de kermis. Maar popcorn machines zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten en passen inmiddels ook prima in de inrichting van je retro keuken of hobbykamer. En het goede nieuws: je hebt dus in een handomdraai altijd verse popcorn bij de hand.

 

De geschiedenis van popcorn

 

Als we aan popcorn denken, glijden onze gedachten automatisch naar Amerikaanse drive-in bioscopen waar in open auto’s bekers popcorn naar binnen worden gewerkt. Maar popcorn is geen Amerikaanse uitvinding. De oudste popcornresten zijn gevonden in Peru en dateren van 6700 jaar terug. De associatie van popcorn met films is wel overgenomen van de Verenigde Staten. Dat is waarom we in onze huidige bioscopen nu allemaal massaal popcorn snacken.

 

Wat is popcorn?

 

Wat gebeurt er nou eigenlijk in een popcorn machine? Een maiskorrel heeft een kern van zetmeel. Als je de korrel verhit tot 230 graden verdampt het aanwezige water tot stoom. De druk in de korrel loopt op en het zetmeel wordt gegaard. Als de druk te hoog wordt, barst de korrel open en krijgt het zetmeel een schuimachtige constructie: popcorn. Als je vervolgens het popcorn snel koelt, blijft deze structuur bestaan. En dat is dus precies wat er gebeurt in een popcorn machine.

 

Popcorn in allerlei smaken

 

Zoet en zout popcorn kennen we allemaal, maar popcorn ontwikkelt zich ook steeds verder. Het is nu ook mogelijk met allerlei kruiden diverse smaken popcorn te maken. Ja, er zijn zelfs speciale popcornkruiden op de markt. Wat dacht je van popcorn in de smaken karamel, nacho cheddar en cheesy jalapeno?

 

Popcorn machine: lekker retro

 

In de retro trend die nu heerst, past zeker ook een popcorn machine. Deze leuke gadget is er in allerlei soorten en maten. En hij is er ook in allerlei prijsklassen. Het is zelfs mogelijk een compleet popcorn karretje te kopen om neer te zetten in je hobbykamer. Maar als je gewoon een kleine popcorn machine wil, is dit ook mogelijk. Kies iets wat in je huis past.

 

Categorieën: Blog