Het barbecueseizoen staat al weer voor de deur. Weet jij al wanneer je de eerste barbecue met je vrienden hebt gepland? Zorg dan dat je een echte Kamado BBQ hebt staan. Dan weet je zeker dat iedereen enthousiast zal reageren. Want met een Kamado BBQ smaakt het eten dat je hebt bereid nog lekkerder. Hoe dat kan? Dat is het geheim van de Kamado BBQ. Je kunt bij zo’n Kamado BBQ van allerlei extra accessoires aanschaffen. Sterker nog, je kunt deze barbecue laten plaatsen in een speciale barbecuekeuken. Zo kun je ook alle voorbereidingen gewoon buiten doen. Echt iets om nu al naar uit te kijken.

Vlees of vis op de Kamado BBQ?

Je hoeft eigenlijk niet eens een keuze te maken. Je kunt zowel vlees als vis bereiden op de Kamado BBQ. En nog tegelijkertijd ook. Dit regel je door zo’n handig extra grillrek aan te schaffen. Je bakt je eten dan boven elkaar. In dit geval leg je de vis boven, want die heeft minder hitte en tijd nodig. Zo’n rekje is ook heel handig voor als je wat groenten wilt roosteren. Als je het op het rekje legt, gaat het niet zo hard, maar wordt het wel extra lekker.
Kamado bbq

Koken op de Kamado BBQ

Je kunt ook “gewoon” koken op de Kamado BBQ. Want wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke stoofpot? Wanneer je die binnen, in de keuken, klaar maakt, staat direct je oven vol en je fornuis. Als je gewoon een goed gietijzeren pan op de Kamado zet, kun je daarin stoven zonder dat het je in de weg staat. Af en toe even naar buiten om te roeren en natuurlijk even te proeven en te ruiken. Ook een goede pan soep kun je prima op de Kamado bereiden. En wat denk je van chocolademelk en marshmellows? Dat is misschien niks voor de zomer, maar zeker wel voor nu!

Zet een barbecuecompetitie op met je Kamado BBQ

Wanneer je met je vrienden om de beurt de barbecue regelt, is het misschien wel eens leuk om daar een competitie aan te hangen. Wie wint “de Gouden Spatel” of zo. Je hebt dan al een flinke voorsprong als je een Kamado BBQ hebt. Alleen al voor sfeer en materiaal krijg je dan extra punten. Er zijn ook kookboeken speciaal voor de Kamado. Zo zet je je vrienden eens iets anders voor. Iets waar ze het nog lang over zullen hebben.

Categorie├źn: Blog