Zelfkennis en zelfontdekking is vandaag de dag erg belangrijk. Aangezien we leven in een redelijk vredige tijd is er ook meer ruimte om aan onszelf te denken. Daarom trekken steeds meer jongeren eropuit. Zo ben ik tijdens mijn tussenjaar ook gaan backpacken. Dat was echt een unieke en confronterende ervaring. Ik heb ontzettend veel bijzondere dingen gezien, zware momenten doorstaan en me kapot gelachen. Wanneer je ook jezelf wil vinden, dan raad ik je echt aan om te gaan backpacken. Daar gaat mijn blog vandaag ook over. Ik geef je allerlei tips waardoor jij gegarandeerd zorgeloos kan starten en jezelf kan vinden tijden het backpacken.

Je hele wereld dragen op je rug

Ten eerste wil ik echt iedereen op het hart drukken om te investeren in een goede rugzak of backpack. Tijdens het backpacken is je rugzak jouw levenslijn. Je draagt immers jouw hele wereld op je rug. Zorg er daarom voor dat je echt een stevige rugzak meeneemt. Zelf ben ik op pad gegaan om mezelf te vinden met een uitstekende backpack van Osprey. Zo’n rugzak van Osprey is namelijk uitgerust met allerlei handige vakjes en accessoires die zeker van pas zullen komen tijdens jouw rondreis. Voor iedere reiziger en iedere reis heeft Osprey een uitermate geschikte rugzak.

Verder wil ik je tevens adviseren om niet te zwaar de backpack in te pakken. Neem alleen het essentiële mee voor de reis. Je moet dat ding namelijk de hele tijd op je rug tillen. Hoe zwaarder je rugzak, hoe zwaarder het backpacken zal zijn. Houd je rugzak daarom licht en neem alleen de spullen mee waar je echt niet zonder kan. Anders moet je tijdens je reis van zelfontdekking de hele tijd allerlei spullen lozen, omdat de backpack anders te zwaar is. Geloof me, dat gebeurt vaker dan je zou verwachten.

One day at a time

Het is vooral belangrijk dat je goed voorbereid jezelf gaat vinden tijdens het backpacken. Denk bijvoorbeeld aan zaken als een toiletrol, zonnebril, genoeg kleding, oplader voor de telefoon en handige medicijnen zoals diarreeremmers en paracetamols. Al dit soort spullen kunnen ervoor zorgen dat je reis soepeltjes verloopt. Bovendien heb je tijdens het backpacken helemaal geen tijd of zijn om aan dit soort zaken te denken. Dan zul je merken dat je leeft volgens het motto: one day at a time. Dus waar wacht je nog op? Start en vind ook jezelf tijdens het backpacken!

Categorieën: Blog