Goed nieuws, ik ben aangenomen bij de supermarkt hier om de hoek. Ik kwam uit de kledingwinkel maar die helaas failliet gegaan dus ik moest op zoek naar wat anders. Door de thuissituatie met 2 jonge kinderen moest ik wel op zoek gaan naar een baan waarbij ik tussen de schooltijden door kon werken. Dat is nog best wel lastig te vinden moet ik heel eerlijk zeggen. Vaak willen ze mij dan wel in dienst nemen maar dan moest ik tussen 15.00 en 18.00 de kinderen naar de naschoolse opvang sturen maar dat wil ik dus niet.

 

Hoe werkt de supermarkt

Het was nogal een uitdaging. Drukke managers die eigenlijk gewoon geen tijd hebben om mij een moment mee te nemen binnen het bedrijf om dingen uit te leggen. Personeelsleden die met alle kracht die ze hebben alle vakken proberen bij te vullen en de meiden achter de kassa lijken ook best wel vermoeid, waar ben ik aan begonnen? Na een half uur wachten kwam er een collega binnenlopen, haar dienst zou net beginnen. Er werd bij voorgesteld om vandaag gewoon met haar mee te lopen zodat ik gewoon in de praktijk dingen kon leren. Daar houd ik van, ik ben niet van de theorie en al helemaal niet van die cursussen.

 

De supermarkt heeft een systeem

Om de kunnen leren wat voor een supermarkt het is, hoe het kassasysteem werkt en de algemene regeltjes door te krijgen gebruikt de supermarkt een manier dat heet blended learning. Het is een manier waarop je op verschillende manieren iets kunt leren. Overal zitten wel kleine toetjes aan vast maar ik kon het gewoon op mijn werk maken en lezen, geen huiswerk mee dus. Huiswerk had ik sowieso niet echt getrokken aangezien ik het nu nog drukker krijg dan toen ik in de kledingwinkel zou werken. Ik werk in de supermarkt ook in de avond op het moment dat mijn vriend thuis is voor de kinderen.

 

Toets 2B

Het mooiste van blended learning was dat ik sommige dingen gewoon kon overslaan of kon aangeven dat ik er eerst meer over wilde lezen. Het was een overzichtelijk systeem en ik kon gewoon makkelijk op mijn eigen tempo de toetsen maken. Ik kreeg een beetje het idee van mijn theorie van de auto, dat ik de keuze had uit A, B of C. Sommige antwoorden moest ik zelf intoetsen bijvoorbeeld hoeveel wisselgeld ik zou terug moeten geven.
De algemene hygi├źneregels vond ik nog wel lastig. Het is logisch dat ik mijn handen moet wassen nadat ik op het toilet ben geweest maar er zit nog veel meer aan vast als het gaat over de groente en fruit afdeling of brood. Ik was blij met blended learning. Ik heb al mijn toetsen gehaald en kan nu als volwaardig personeelslid werken bij deze supermarkt.

Categorie├źn: Blog