Digitaal werken geeft vrijheid. Veel vrijheid. Vooral de vrijheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. Wanneer je nog even een deadline wilt halen, maar ook de kinderen hebt in het weekend. Wanneer je echt ontspannen wat dingen wilt uitzoeken. Maar ook wanneer je je nog even wilt inlezen voor een grote, belangrijke vergadering. Digitaal werken is in veel gevallen echt een uitkomst. Maar digitaal werken moet wel kunnen. Het wordt wat lastig om digitaal te werken als je kapper bent. Of tandarts. Of misschien zelfs bouwvakker of vrachtwagenchauffeur. Maar in veel kantoorbanen is digitaal werken de perfecte oplossing.

Kan je zomaar beginnen met digitaal werken?

Je kunt niet van de ene op de andere dag besluiten dat je voortaan digitaal aan het werk gaat. Dit kost wel enige voorbereiding. Je wilt natuurlijk vanuit iedere gewenste locatie op de bedrijfsserver kunnen. En je wilt ook zeker dat je bij de bestanden kunt die je nodig hebt. Zo hoef je alleen je laptop maar mee te nemen en niet ook nog eens een krat vol ordners of rollen met blauwdrukken. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het werkbaar maken van digitaal werken. Want hier is nog best wat kennis voor nodig. Je wilt veilig werken én bij al je bestanden kunnen. Ga er maar aan staan!

Digitaal werken geeft vrijheid, maar neemt het ook

Wanneer je lekker digitaal aan de klus bent, geeft dat enorm veel vrijheid. Ook als je bijvoorbeeld een weekje weg bent, kun je toch nog even inloggen en zien of die order er is doorgekomen. Je kunt werken op iedere gewenste locatie en op iedere gewenste tijd. Toch schuilt daar ook wel wat gevaar in. Voor je het weet ben je altijd aan het werk. Hier zul je zelf goed om moeten denken. Je wilt natuurlijk digitaal werken om meer tijd door te kunnen brengen met je gezin of je hobby. Zorg er dan ook voor dat je die tijd benut op de manier die jij voor ogen had toen je ermee begon.
Digitaal werken

Digitaal werken is gevaarlijk voor je bedrijf

Digitaal werken kán gevaarlijk zijn voor je bedrijf. Zeker wanneer je er niet goed genoeg voor zorgt dat je beveiliging op orde is. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar kan inloggen op jouw server. En je wilt ook niet dat al je personeel in alle bestanden kan. Hier zijn prima oplossingen voor. Laat je goed informeren!

Categorieën: Blog