Wanneer je iets, wat dan ook, gaat aanschaffen, dan wil je dat het compleet is. Geen jas zonder sluiting, een auto zonder stuur en geen keuken zonder vaatwasser. Logisch. Een complete douchecabine aanschaffen wanneer je je badkamer gaat verbouwen is net zoiets. Je weet dan zeker dat je niet nog een keer op zoek hoeft te gaan naar de losse onderdelen. Want de zoektocht naar losse onderdelen kost veel tijd en geld. En dat is nou juist niet de bedoeling. Tenzij het natuurlijk je hobby is. Dan wil ik er niks van zeggen.

Op zoek naar onderdelen

De zoektocht naar onderdelen kan je ook voldoening geven. Bijvoorbeeld als je nog maar een paar stripboeken nodig hebt om je collectie compleet te maken. Je hebt dan een doel wanneer je over een kofferbakmarkt loopt. Maar ook als jij zelf een oldtimer aan het opknappen bent, dan kan het zoeken naar een bepaald onderdeel een hele uitdaging zijn. Je komt dan op plaatsen waar je niet eerder bent geweest en je komt in contact met net zulke fanaten als jijzelf. Hartstikke leuk natuurlijk. Zeker wanneer het je ook nog lukt om net dat onderdeel te vinden waar je al even naar op zoek bent.
Complete douchecabine

Iets nieuws moet compleet zijn

Tegenwoordig hebben we met nieuwe spullen geen geduld meer. Alles moet erbij zitten. Denk bijvoorbeeld aan zo´n kast die je zelf in elkaar moet zetten. Als daar niet alle schroeven zijn bijgeleverd, dan is het huis te klein. Dat kan een flinke ruzie tussen jou en je partner veroorzaken. Want je hebt ervoor betaald en dus moet het compleet zijn. Het is al erg genoeg dat je dat ding zelf in elkaar moet gaan knutselen. Herkenbaar? Dat dacht ik al wel.

Aanbiedingen geven vaak aan dat dingen “overcompleet” zijn

Oftewel, ze bieden dingen aan die je eigenlijk niet nodig hebt, maar waar je volgens de aanbieder echt niet zonder kunt. Auto’s worden tegenwoordig “meer dan compleet” aangeboden. En toch hebben nog maar weinig auto’s een reservewiel. Soms is overcompleet wel handig. Bijvoorbeeld een extra knoop bij je nieuwe broek, blouse of jas. Die kieper je ergens in een lade en daar denk je pas weer aan op het moment dat je ‘m nodig hebt. Want knopen, die verlies je nog wel eens. Maar zie dan de juiste knoop maar weer eens te vinden in die la. Dat is al een sport op zich.

Categorieën: Blog