Vandaag is het eerste kerstdag. Voor velen is dit dan ook de dag dat de cadeautjes gegeven worden. Heb jij de tijd toch een beetje verkeerd ingeschat en nog steeds geen kerstcadeaus in huis gehaald? Dan is er toch wel een klein probleempje. Bijna alle winkels zijn vandaag dicht en ook postbezorgers werken op deze dag niet. Maar raak niet in paniek, in deze blog hebben wij een aantal tips om toch nog een leuk cadeau te kunnen geven.

Een tegoedbon

Een tegoedbon is een cadeau dat ik vaak geef, zelfs als ik niet wanhopig ben om last minute nog een cadeau te vinden. Het klinkt suf, een bon waarmee je je eigen cadeau kunt kopen, maar ik heb nog nooit iemand gehoord die er niet blij mee was. Je kunt een tegoedbon zo persoonlijk maken als je wilt. Vorig jaar wilde mijn zusje bijvoorbeeld een horloge. Het lijkt een redelijk concrete wens, maar als je weet hoe kieskeurig mijn zusje is, weet je dat dit nog een hele opgave was. Ik had geen flauw idee wat voor horloge ze graag wilde en dat maakte de taak erg lastig. Uiteindelijk had ik dus een leuke tegoedbon geknutseld waarop stond dat we samen een horloge voor haar uit zouden kiezen. Ze was er enorm blij mee, en we gingen meteen de week erna erop uit voor een mooi klokje. Het was maar goed dat ik niet zelf een horloge had gekocht, maar voor een tegoedbon was gegaan. Ik had namelijk bijna een heel klassiek model uitgekozen, terwijl ze uiteindelijk voor een super hip en modern Guess horloge is gegaan. Een tegoedbon is dus een prima cadeau, ook al heb je het pas de dag zelf bedacht!

Een uitstapje

Een cadeau wat je nog 5 minuutjes van te voren kunt regelen, is een uitstapje. Het is altijd leuk om iets te geven wat je samen kunt gaan doen, zoals uit eten gaan, een museum bezoeken of een dagje naar de spa. Zelf vind ik dit soort cadeautjes vaak zelfs leuker dan weer datzelfde rituals pakket of nog een armbandje terwijl je er al meer dan genoeg hebt. Het enige wat je voor dit cadeau hoeft te doen is het uitkiezen van een datum en het schrijven van een leuk kaartje. Leg dit onder de boom, en klaar is Kees. Niemand hoeft te weten dat je eigenlijk gewoon veel te laat was met je kerstinkopen!

Categorieën: Blog