Het kopen van een rollator kan een hele belangrijke stap zijn om mobiel te blijven. Om te kijken of jij aan een rollator moet gaan denken kun je jezelf een aantal vragen stellen. Gaat het lopen minder stabiel? Voelt u uzelf minder zeker tijdens het lopen? Zou u tijdens het lopen graag even willen zitten en uitrusten? Gaat u bewust minder lopen? Als een antwoord op deze vragen beantwoord kan worden met een ja, kan het verstandig zijn om een rollator te overwegen. In deze blog zal ik uitleggen waar je aan moet denken bij een rollator kopen.

Gewicht

Bij het kopen van een rollator is het heel belangrijk om te kijken naar het gewicht van de rollator. Des te lichter de rollator, des te eenvoudiger deze is te gebruiken. Met een rollator moet je soms een kleine drempel over, niet alle plaatsen in Nederland zijn namelijk even rollator vriendelijk. Indien je een lichte rollator hebt, is het eenvoudiger om je rollator op te tillen en je weg te vervolgen. Koop dan ook nooit een rollator die je zelf niet kan optillen, ook is het voor mensen in je omgeving fijn als de rollator licht is. Dat is bijvoorbeeld handig als de rollator mee gaat op reis.

Inklapbaarheid

Niet alle rollatoren zijn even eenvoudig mee te nemen op reis. Indien je veel reist is het belangrijk dat je een rollator kiest die compact kan worden ingeklapt. Indien dit niet kan, zou het kunnen dat je weinig ruimte overhoudt voor andere spullen die je mee wilt nemen. Soms past de rollator zelfs helemaal niet in de kofferbak, koop dus altijd een rollator die enigszins inklapbaar is. Anders zou dat betekenen dat je de rollator nooit buiten je eigen leefomgeving kunt gebruiken en dat is natuurlijk zonde.

Model

Zorg ervoor dat je een model rollator kiest die past bij de eisen die je wilt stellen aan het gebruik van de rollator. Als je bijvoorbeeld wat breder bent, is het handig om een wat bredere rollator te kopen, dan heb je genoeg plek om op te zitten als je moe bent. Bij een te smalle rollator, pas je niet meer goed op het stoeltje. Dit zit niet alleen onprettig, ook kan u er per ongeluk vanaf schieten en zo geblesseerd raken. Ook moet je rekening houden met welke accessoires je op je rollator wilt hebben. Niet elk model ondersteunt de verschillende accessoires die er zijn op de markt.

Categorie├źn: Blog