Wil jij ook beter gevonden worden met je webshop op Google? Wil je gevonden worden bij de start? Hier bij startenvind.nl heb ik dan tips voor je. Je kunt namelijk webshop marketing doen. Di zorgt ervoor dat je webshop een boost krijgt, en dat jij gevonden gaat worden onder zowel de advertentieplekken als de organische resultaten van Google. In deze blog neem ik je in vogelvlucht mee in het verhaaltje van webshop marketing. Het is een breed begrip, het beslaat alle marketingactiviteiten die je webshop helpen.

Webshop marketing: eerst meer verkeer

Je webshop marketing kan uit heel veel stappen bestaan, maar je kunt het ook terugbrengen naar twee stappen. Meer verkeer genereren, en meer conversies behalen. Meer verkeer genereren doe je onder andere door je SEO-strategie en site content helemaal aan te passen zodat je beter vindbaar bent. Ook kun je gaan linkbuilden. Ook je SEA komt hier goed van pas. Als dit allemaal jargon voor je is, kun je makkelijk online informatie vinden over wat elke term precies inhoudt. Wat belangrijk is om hier te onthouden is dat dit deel van webshop marketing je hoger brengt in de zoekmachines en dus meer verkeer naar je website brengt. Dit kunnen mensen zijn die gewoon informatie zoeken, maar ook mensen die een aankoop doen. Die laatste mensen zijn natuurlijkerwijs de beste.

Webshop marketing: conversiegericht

Het tweede deel van webshop marketing dat ik hier toelicht is het conversiegerichter maken van je website. Dit kun je doen door jezelf af te vragen of je site duidelijk is. Daarnaast moet hij gebruiksvriendelijk zijn, en de gebruiker van je webshop overbrengen tot actie. Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde knoppen waar je kan kopen. Het oog van de websitebezoeker moet automatisch getrokken worden naar de elementen van je webshop waar jij baat bij hebt. Ook moet er zo min mogelijk frictie zijn bij het gebruik van de website, alles moet makkelijk te vinden zijn.

Vraag advies

Als alle bovenstaande delen van webshop marketing je hoofd doen duizelen, is het misschien beter om advies te vragen aan professionals. Als je je webshop marketing uitbesteedt, weet je dat je website in goede handen is. De marketing professionals nemen je hele webshop onder de loep en bieden je een totaalpakket aan van A tot Z. Het zal een beetje geld kosten, maar uiteindelijk behaal jij veel meer omzet dan je ooit in de marketing hoeft te stoppen. Het is dus altijd de moeite waard. Verdiep je in webshop marketing of besteed het uit, de keuze is aan jou.

Categorie├źn: Blog