Startenvind.nl

VR ervaring met je smartphone krijg je zo

VR ervaring

Virtual Reality (VR) is momenteel erg in. Steeds meer fabrikanten komen met hun eigen antwoord op deze nieuwe rage. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Google, Facebook, Microsoft, Samsung en Sony PlayStation. Virtual Reality is tegenwoordig niet alleen meer besteld voor gameconsoles of zware headsets. Zo is het ook mogelijk om je smartphone te gebruiken voor een unieke VR ervaring. De lichtere headset voor je smartphone bevat geen computer. Je smartphone neemt de rol namelijk van de computer over. Op die manier kan iedereen overal Virtual Reality beleven. Er zijn wel wat kleine verschillen onderling wat die VR ervaring betreft. Wij hebben voor jou uitgezocht waar jij allemaal op moet letten. Ontdek hier hoe jij de beste VR ervaring met je smartphone kan krijgen.

Goede VR ervaring afhankelijke van smartphone

Virtual Reality bestaat al langer, maar het is pas de laatste jaren populair geworden. Waarom is dat zo? De reden is vrij logisch: de technologie was er simpelweg nog niet klaar voor. Voor Virtual Reality is er namelijk goede software nodig die beschikt over veel rekenkracht. De basis voor een bijzondere VR ervaring is daarom een goede smartphone. Dikwijls gaat hierom de voorkeur uit naar duurdere varianten, zoals de Samsung Galaxy S9. Sinds afgelopen zondag is de Galaxy S9 te koop bij KPN. De nieuwe en duurdere toestellen bevatten namelijk de nieuwste technologie en zijn daardoor beter geschikt. Bovendien zijn de schermen van deze smartphones vaak veel beter. Hierdoor is die bijzondere bioscoop ervaring steeds dichterbij. Vooral het scherm van de nieuwe Galaxy S9 blinkt uit in dit opzicht.

Bijpassend headset selecteren

De volgende stap voor de beste VR ervaring is een bijpassend headset. Check altijd vooraf hoe groot het scherm is van jouw smartphone. Controleer vervolgens of de bril die jij wilt, dit scherm wel ondersteunt. Kortom, past jouw telefoon wel in de headset? Over het algemeen is er geen probleem. De meeste headsets ondersteunen namelijk schermen tussen de 3,5 en 6 inch. Vrijwel iedere smartphone die momenteel beschikbaar is, heeft zo’n formaat scherm. Toch kan het voorkomen dat het afwijkt, zo niet in formaat dan wel in software. Google’s Daydream View-headset ondersteunt bijvoorbeeld alleen Android. Wees verstandig en voorkom dat je de verkeerde headset besteld. Controleer daarom altijd deze gegevens voor een goede VR ervaring.

Betaalbare VR ervaring

Er zijn veel headsets die garant staan voor een goede VR ervaring op je smartphone. Zo hoef je echt niet te veel te betalen om te genieten van Virtual Reality. Er zijn goede betaalbare of budgetvriendelijke headsets. Het is helaas wel zo dat er voor iPhones minder goede opties zijn. Daarentegen zijn er wel veel mogelijkheden voor Android-toestellen. Zo kan je kiezen voor een merk gebonden headset of een universele headset. Heb je een Samsung smartphone? Dan kan je prima een Samsung Gear VR aanschaffen voor een goede VR ervaring. Bovendien is deze headset met een prijskaartje van 70 euro redelijk betaalbaar. Daarnaast kan je ook voor een universele variant kiezen, zoals de Zeiss One. Deze headset kost tevens 70 euro.

Budgetvriendelijke varianten

Wil jij liever een universele, budgetvriendelijke VR headset? Dan kan je de VR-Pro bril overwegen. Voor nog geen 50 euro kan jij al genieten van een VR ervaring. Deze budgetvriendelijke headset heeft prachtig beeld en weegt door de kunststof behuizing niet veel. Dit is echter niet de enige budgetvriendelijke variant. De Homido headset is tevens een aanrader die je voor een prikkie kan aanschaffen. Een leuke bonus van deze headset is de mogelijkheid om de lenzen aan te passen. Dit wil zeggen dat je de afstand van de lenzen tot het scherm kan afstellen. Hierdoor kunnen brildragers de Homido scherpstellen zodat zij ook alles kunnen zien. Met deze headset heeft iedereen, brildrager of niet, een bijzondere VR ervaring.

VR ervaring overal in de toekomst

Tegenwoordig is het overal mogelijk om gebruik te maken van Virtual Reality. Zo vindt je Virtual Reality zelfs in achtbanen en glijbanen. Zo kan je een volledige VR ervaring beleven. Of dat nu echt een toegevoegde waarde heeft, is een discussiepunt. Het feit is dat we in een tijd leven waarin steeds meer mogelijk is. Technologie maakt tegenwoordig enorme sprongen vooruit. Vroeger droomden we nog over vliegende auto’s en hoverboard. Langzaam maar zeker zal dat niet meer een fantasie zijn maar de werkelijkheid.

Mobiele versie afsluiten