Zeker als je binnen een groot bedrijf werkt waarin meerdere afdelingen op een goede manier met elkaar proberen samen te werken is vergaderen een noodzakelijk middel. Niet iedereen beseft in voldoende mate dat de vergadertafel hierin een belangrijke rol speelt. Voor elke type vergadering is er een passende vergadertafel beschikbaar. UIteraard is dat afhankelijk van het aantal personen waarmee je wil vergaderen maar ook van wat je wil bespreken. Is er een dynamisch setting nodig of is het meer to the point afwikkelen van een aantal punten. Kortom voordat je zomaar wat aanschaft is het goed om je er eerst even in te verdiepen en dan tot de juiste keuze te komen. Daar kan dit blog wellicht bij helpen. Lees snel verder.

Wat voor vergadertafel?

De meest belangrijke afweging bij de vergadertafel is meestal het uiterlijk. Binnen het kantoor is vaak al voor een bepaalde stijl gekozen. Je wilt ook dat je kantoor een representatieve uitstraling heeft. UIteraard moet dan al het kantoormeubilair goed bij elkaar passen en moet het geen rommelige uitstraling hebben. Veel mensen kiezen er daarom voor om de inrichting van hun kantoor aan een professional over te laten. Dat kost wel wat maar je hebt wel meer veel kwaliteit als het gaat om inrichting. Deze professional kan de inrichting ook goed laten aansluiten op de identiteit van je bedrijf en weet ook goed de weg bij de verschillende producenten die er zijn. Er zijn vele producenten en allen hebben een eigen kenmerkt. Ander belangrijk aspect is wat voor soort vergaderingen er zijn aan de betreffende vergadertafel. Is het de directie en moet het een soort boardroom achtige tafel zijn. Of is een U vorm passender door het grote aantal mensen wat eraan vergadert. Je hebt inmiddels zelfs tafels die op sta hoogte te zetten zijn zodat je in een wat actievere houding kunt vergaderen.

Tips om effectief te vergaderen

Een grote ergernis binnen bedrijven zijn ellenlange vergaderingen die nergens over gaan. Zonde van de tijd. En deze verspilde tijd moet je ook nog eens maal het aantal mensen doen wat bij de vergadering zit. Je kunt allereerst effectiever vergaderen door te zorgen dat er een goede voorzitter is die een duidelijke agenda maakt. Van belang is om discussies niet te lang te laten doorlopen. Suggestie is om de discussie te stoppen en er een actiepunt van te maken. Een minder aantal mensen kunnen dan na de vergadering dit punt uitwerken en de volgende vergadering met een voorstel komen. Ook staand vergaderen helpt om meer to the point te vergaderen.

Categorieën: Blog