Het kan altijd meer, groter en extremer. Daarom in deze blog de vraag; hoeveel USB hubs zou je maximaal op 1 computer aan kunnen sluiten?
Je computer heeft misschien 4 USB poorten. Je zou daarom zeggen dat met 4 stuks je al aan de max zit. Maar, je kan natuurlijk gewoon nog weer USB hubs op een andere hub aansluiten! En daarop nog weer meer! Hubception!

Waar moet je opletten bij de hoeveelheid USB hubs?

Als je dat gaat proberen dan zijn er enkele factoren die bepalen of het wel of niet gaat werken. Allereerst is het zo dat een USB hub stroom gebruikt. Een simpele uitvoering haalt die voeding uit het USB-signaal, een betere heeft een externe voeding. Zou je geen externe voeding gebruiken, dan blijft er al vrij snel te weinig vermogen over om de USB hubs van stroom te voorzien. Als je voor het record wilt gaan, dan gebruik je dus altijd uitvoeringen die externe voeding hebben. Zorg dus ook voor voldoende stekkerdozen om de stroom aan te kunnen sluiten!
Een andere factor is een softwarematige factor. Aangesloten apparaten op een USB poort krijgen als het ware een nummer, om ze te herkennen. In het USB protocol is er een maximum verbonden aan dat nummer. Zou je meer apparaten aansluiten, dan is er geen ruimte meer om de adressen op te slaan en krijg je dus een error!
Daarnaast is het zo dat er maximaal 7 lagen van USB hubs/apparaten aangesloten kunnen worden. De eerste laag is de USB aansluiting van je computer, de laatste is het USB apparaat. Tussen je computer en de USB apparaten passen dus maximaal 5 lagen aan USB hubs die op elkaar aangesloten zijn.
Het maximum nummer aan USB apparaten is 127. Dat nummer wordt vermindert met het aantal USB hubs dat aangesloten is. Stel dat je 70 USB hubs aangelsoten hebt in de 5 lagen, dan kan je daar dus nog (127-70=) 57 USB apparaten op aansluiten. Awesome! Start en vind dit vandaag nog uit!

Categorie├źn: Blog