Vandaag de dag zijn er veel verschillende logistieke hulpmiddelen die de werkzaamheden een stuk makkelijker maken. Een steekwagen is daar een goed voorbeeld van. Voorheen was er maar een variant van de steekwagen die veel gebruikt werd. Tegenwoordig is er voor iedere klus en alle werkzaamheden wel een perfecte oplossing te vinden. Ben jij benieuwd welke steekwagen het beste bij jou past? Op Start en Vind ontdek je wat de beste wagen is voor jouw werkzaamheden. Zo weet je zeker dat je de juiste wagen aanschaft!

Voor iedere gebruikssituatie een steekwagen

Er is voor vrijwel iedere gebruikssituatie wel een passende steekwagen te vinden. Omdat de lijst met varianten erg lang is, behandelen we hier de meest gebruikte en bekendste wagens. Denk bijvoorbeeld aan een opvouwbare wagen, een trappensteekwagen en een banden steekwagen. Deze drie varianten worden met enige regelmaat ingezet als logistieke hulpmiddelen. Daarom zijn deze wagens gekozen als voorbeelden. Alle belangrijke gegevens worden voor jou op een rijtje gezet. Denk hierbij aan het draagvermogen, het type wielen en het materiaal van de wagens.

Opvouwbare steekwagens

Een opvouwbare wagen is een variant op de ouderwetse steekwagen die je kan inklappen. Deze wagen is zeer geliefd bij de bedrijven waar er niet al te veel ruimte in het magazijn is. Desondanks eisen de werkzaamheden wel om een degelijke steekwagen. Met een opvouwbare wagen is het erg makkelijk om deze goed op te bergen. Je klapt simpelweg de schep in en je zet de wagen tegen de kant aan. Niemand die er nog last van heeft. Over het algemeen is het draagvermogen van dit type wagens een stuk lager. Zo’n opvouwbare wagen wordt namelijk gemaakt van aluminium of kunststof. Houd hier dus rekening mee!

Wagen om de trap op of af te gaan

Veel bedrijven moeten wel eens goederen vervoeren via een trap. Het is erg slecht voor de rug om zware goederen zelf te vervoeren. Idealiter gebruik je ook hier een steekwagen voor. Een trappensteekwagen is in dat geval de beste oplossing. Deze wagen is voorzien van een specifieke constructie waardoor het eenvoudig is om de goederen over de traptreden te verplaatsen. Bovendien is het draagvermogen van deze wagen vaak heel hoog, omdat het gemaakt is van sterk materiaal.

Steekwagen om banden te vervoeren

Tot slot bespreken we de wagen om banden te vervoeren. Veel bedrijven in de autobranche maken gebruik van deze handige banden steekwagens. Dit type wagen is namelijk speciaal ontworpen voor het vervoeren van banden. De banden dragen van de wagen voorkomt namelijk dat de banden ontsnappen tijdens het verplaatsen. Dankzij de hendel wordt het wel heel eenvoudig om de stapel weer van de steekwagen af te duwen. Het draagvermogen is niet bijzonder hoog of extreem laag.

Categorieën: Blog