Private lease is sterk in opkomst. Natuurlijk heb je waarschijnlijk al eerder gehoord van leasen, maar net als veel Nederlanders heb je wellicht de link gelegd naar zakelijk rijden. Vroeger leasede je een zakelijke auto, maar tegenwoordig kun je ook voor privé doeleinden een auto leasen. Dit heet private lease.

 

Private lease: heel handig!

 

Private lease is eigenlijk gewoon heel handig. Aan leasen zitten bepaalde voordelen boven kopen. Je betaalt een vast bedrag per maand en daar zitten bepaalde zaken bij inbegrepen. In dat bedrag zijn bijvoorbeeld de wegenbelasting en de autoverzekering al meegerekend. Daarnaast is de verhuurder verantwoordelijk voor vaak tijdrovende zaken zoals onderhoud, reparatie en schade herstel en de wisseling van zomer- naar winterbanden. Daar hoef jij niet meer naar om te kijken. Dat scheelt je een hoop kopzorgen. Eigenlijk hoef jij alleen nog maar te tanken. Al deze voordelen heb je voor een vast bedrag per maand.

 

Een auto die bij je past

 

Bij private lease rijd je in de nieuwste modellen. Alleen dat is natuurlijk al erg leuk. Je kunt echt een auto zoeken die past bij jou en je gebruik. Van moderne stadsauto tot kilometervreter op de snelweg, de meeste leasebedrijven bieden ook bij private lease een ruime keus. Op deze manier kun je in auto’s rijden met de nieuwste foefjes die je je misschien bij kopen niet had kunnen verantwoorden.

 

De kleine lettertjes

 

Net als bij elk contract is het ook bij private lease belangrijk dat je afspraken goed laat vastleggen en dat je op de hoogte bent van de voorwaarden van het verhuurbedrijf. Lees daarom je contract goed door. Handig om bijvoorbeeld te weten: een leasecontract sluit je af voor een bepaalde tijd. Je komt daar dan niet zo makkelijk meer onderuit en als je dat toch wilt kost dat geld. Als je al veel schadevrije jaren hebt in je oude auto, kan dit ook nadelig zijn. Laat je hierover ook goed informeren.

 

Lekker makkelijk

 

Maar als het contract naar je zin is, dan is private lease vooral heel makkelijk en handig. Dus overweeg je je oude auto weg te doen, denk dan eens hieraan. Gewoon een handige tip!

Categorieën: Blog