Hoewel het weer in Nederland altijd onvoorspelbaar is, kunnen de zomerse dagen soms toch behoorlijke temperaturen aannemen. Op zulke dagen zit niemand te wachten op te dikke en warme kleding. Wat is dan een beter alternatief voor bijvoorbeeld een net overhemd dan een polo shirt? Het kledingstuk is een smaakvol en elegant vrijetijdshemd, terwijl je toch kunt genieten van het gevoel van een comfortabel T-shirt. En niet te vergeten: het polo shirt valt makkelijk te combineren met elke outfit!

Formele- en informele gelegenheden

Hoewel op sommige werkplekken een overhemd nog boven een polo shirt wordt verkozen, kunnen de polo shirts toch nog handig van pas komen op borrels waar een licht formele kledingstijl verwacht wordt. Voor dat soort gelegenheden ben je al snel beter af met een polo shirt in een donkere kleur, omdat dit veelal als formeler wordt beschouwd dan een lichtere kleur. Maar ook voor de situaties waarbij je niet formeel gekleed hoeft, maar er toch verzorgd en goed gekleed uit wilt zien is een polo shirt ideaal. Denk hierbij aan situaties waarbij je gaat varen, uit eten gaat of zin hebt om een potje te gaan golfen.

Formeel en tóch sportief

Naast elegantie, straalt zo’n shirt ook nog eens sportiviteit uit. Het polo shirt is oorspronkelijk ontworpen voor tennisspelers, en dit zorgt er voor dat je met het dragen van een polo shirt al snel sportief oogt. Om die sportieve look verder uit te dragen zou je kunnen kiezen om je outfit aan te vullen met een getailleerde joggingbroek of een hip jack.

Al met al komt het er op neer dat zo’n shirt voor bijna elke gelegenheid geschikt is. Door middel van het kiezen van de juiste kleur, materialen, opdrukken en de manier waarop je hem draagt (doe je de knoopjes open of dicht, stop je het polo shirt in je broek of juist niet) kan je het polo shirt aanpassen op elke situatie. En juist met het onvoorspelbare weer in Nederland, wil toch iedereen een polo shirt hebben?

Categorieën: Blog