Bij het kiezen van een kinderbed voor jouw prinsje of prinsesje let je op veel dingen. Want een goed kinderbed is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Als je kind ’s nachts (en soms ook nog ’s middags) lekker kan slapen in zijn of haar eigen kinderbed, zul je merken dat hij of zij zich nog beter ontwikkelt. Want een kind moet al zoveel door de dag heen. Eten, van alles leren, spelen, noem maar op. Dan heeft hij of zij echt wel een goede nachtrust nodig. Het juiste kinderbed kan daar zeker aan bijdragen. Kies daarom een bed met een goed, stevig matras en zorg daarbij voor fijn beddengoed als een kussensloop, onderlaken en dekbedovertrek.

Een kinderbed met mogelijkheden

Een bed is een bed zou je denken. Toch zijn er zeker op het gebied van kinderbedden veel andere mogelijkheden dan alleen een “matras op pootjes”. Denk bijvoorbeeld eens aan een (half) hoogslaper als kinderbed. Hartstikke praktisch, want je kunt onder het bed nog van alles (laten) opruimen. Denk dan aan speelgoed of kleding. Ook is zo’n (half) hoogslaper natuurlijk een prima basis voor een hut. Een gewone hoogslaper is helemaal mooi als kinderbed. Je kunt deze tot op veel latere leeftijd blijven gebruiken. Bijvoorbeeld door er een bureau onder te plaatsen. Je kind kan daar in eerste instantie lekker knutselen en later zijn of haar huiswerk doen. Mooie oplossing toch?
Kinderbed

Een kinderbed als hut

Het allermooiste voor je kind is het natuurlijk als hij of zij lekker in zijn of haar eigen kamer kan gaan spelen. En wat is er dan beter dan een ├ęchte hut? Bijna niks toch? Er zijn diverse kinderbedden verkrijgbaar in de vorm van hutten. Denk dan bijvoorbeeld aan een hoogslaper die is omgetoverd tot boomhut. Hier kunnen zowel jongens als meisjes heerlijk in spelen en daarna in slapen.

Een kinderbed ook handig voor de ouders

Wanneer je een kinderbed uitzoekt voor je zoon of dochter, vergeet dan ook niet aan jezelf te denken. Het bed zal toch afgehaald en opgemaakt moeten worden en de kans is groot dat papa of mama daarvoor opdraaien. Het is dan wel belangrijk dat je er goed bij kunt. Als je jezelf in onmogelijke bochten moet wringen om het bed af te halen en later weer op te maken, gaat de lol van zo’n schattig bed er snel af. Kies daarom ook voor jezelf, daar doe je iedereen een plezier mee.

Categorie├źn: Blog