Het vervangen van jouw dak lijkt misschien een gemakkelijke en simpele klus. Maar niks is minder waar! Dakrenovatie gebeurt niet zomaar even op een zaterdagmiddag. Hier komt veel meer bij kijken. Wat is belangrijk? Een goede planning en kennis van zaken is noodzakelijk. Daarnaast misschien nog wel belangrijker is het kostenplaatje van een dakrenovatie.

Wanneer is dakrenovatie nodig?

Heb je last van lekkages of dak verzakkingen? Dan kan je stellen dat je toe bent aan dakrenovatie. Het is belangrijk dat je bij deze constateringen er zo snel mogelijk bij bent. Het dak is namelijk één van de meest kwetsbare gedeeltes van een huis. Problemen aan het dak zijn vaak al in een vergevorderd stadium tegen de tijd dat je deze doorhebt. Met renovatie kun je voorkomen dat jouw dak nog meer inzakt of er nog meer lekkages ontstaan. Doe je dit niet dan kunnen de kosten flink oplopen. Het renoveren van een dak kan nogal een uitdaging met zich meebrengen. Daarom is raadzaam om met een vakman te werken die kennis van zaken heeft. Door gebruik te maken van een expert zal een renovatie stukken minder zorgen opleveren en ten goede komen van jouw wooncomfort. 

Kosten

De kosten voor een dakrenovatie hangen af van een aantal factoren. Is een totale renovatie of een lokale renovatie nodig? Lokaal renoveren wordt vaak gezien als een tijdelijke oplossing. Een totale dakrenovatie lost alle problemen op en voorkomt jaarlijkse problemen met het dak. De kosten hangen af van een aantal factoren. Een plat of schuin dak? De oppervlakte? Het soort materiaal? Daarnaast kan je de renovatie individueel doen of in combinatie met jouw buren of meerdere woningen tegelijk. Gezamenlijke dakrenovatie kan kostenbesparend werken. De renovatie kan worden gedeeld en hiermee kosten worden bespaard. Daarnaast werkt dakrenovatie kostenbesparend op de langetermijn. Met dakrenovatie heb je de mogelijkheid om het dak goed te laten isoleren. De isolatie vereist vooraf een investering, maar uiteindelijk verdien je dit weer terug met kostenbesparing op je energierekening.

Tips

Een dak renoveren is een grote klus waarbij er op heel wat zaken gelet moet worden. Daarom nog een aantal tips om jouw dak te verbeteren en kosten te besparen.  Bij veelal oudere woningen is er geen onderdak aanwezig. Terwijl dit de meest belangrijke beschermlaag van een dak is. Bij dakrenovatie kan je er voor kiezen om een onderdak te plaatsen ter bescherming van de dakconstructie. Verder door renovatie te combineren met dakisolatie bespaar je kosten op de energierekening. Wanneer je dit zelfs op de juiste manier doet. Kom je ook nog eens in aanmerking voor een subsidie. Daarnaast is het aan te raden om gelijk de dakgoot te renoveren. Laat de aannemer tijdens de inspectie hier naar kijken en informeer naar de kosten. Vaak is het goedkoper om een dakgoot bij een renovatie te laten vervangen dan dit op een later moment te doen. 

Categorieën: Blog