Het is een steeds populairder worden de trend; Het houten horloge. Een aantal jaar geleden is deze trend over komen waaien uit amerika en inmiddels is dit sympathieke duurzame product ook in europa heel populair. Dat maakt dat het houten horloge op steeds meer plekken aangeboden wordt en dus makkelijker te vinden is. De keuze is inmiddels ook best groot evenals de variatie in prijzen. Zo langzamerhand is het houten horloge iets wat niet meer in uw horloge verzameling mag ontbreken. Daarom de hoogste tijd om bij startenvind.nl er wat meer over te vertellen.

Van welke houtsoorten wordt het houten horloge gemaakt?

Het meest populaire houtsoort waarmee het houten horloge wordt geproduceerd is bamboe. Het is een fijn houtsoort om horloges mee te produceren. Bamboe is ook beschikbaar in verschillende tinten van heel licht tot heel donker. Het grote duurzame voordeel van bamboe is dat de bamboeboom na het planten na 5 jaar al geschikt is om mee te produceren. Dat is vrij snel en daarom is bamboe een geschikt houtsoort om duurzaam mee te produceren. Heel belangrijk met betrekking tot de klimaat problematiek. Jaarlijks worden er namelijk 10 miljard meer bomen gekapt dan dat er geplant worden. Ander populair houtsoort is Zebrahout. Dit houtsoort dankt zijn naam aan de hele duidelijk structuur en tekening op het hout. Dit houtsoort heeft deze eigenschap omdat de boomstam kwartier gezaagd wordt. Dat betekent dat de stam eerst in 4 kwarten wordt gezaagd waarna er planken van gezaagd worden. Hierdoor zijn de jaarringen heel duidelijk zichtbaar in deze planken. Als er vervolgens een houten horloge van wordt geproduceerd heeft deze een hele duidelijke houtlook. Het unieke van een houten horloge van zebra hout is dat ieder horloge anders is en een andere tekening heeft.

Wat kost een houten horloge?

De variatie in prijzen is best groot. Van rond de EUR 20,- tot boven de EUR 200,-. Wat dat betreft is er ook voor ieder wat wils bij het houten horloge. De prijsverschillen zitten in het uurwerk wat wordt gebruikt. Is het een geavanceerd automatisch uurwerk of een Quartz uurwerk. Daarnaast uiteraard het houtsoort en de manier van produceren. In China zijn er een aantal fabrieken die houten horloges produceren. Deze horloges zijn scherp geprijsd. Daarnaast zijn er een aantal Nederlandse fabrikanten die zeer exclusieve houten horloges maken die met de hand gemaakt zijn. Kortom er is veel te vinden en te kiezen met betrekking tot dit unieke product.

Categorie├źn: Blog