Iedereen heeft een plek om te slapen nodig. In de meeste gevallen kies je dan voor een gewoon bed. Eenpersoons of tweepersoons. In standaardmaten of juist extra groot. In sommige slaapkamers is wat weinig ruimte voor nog iets anders dan een gewoon bed. Kies dan bijvoorbeeld eens voor een hoogslaper. Een hoogslaper geeft je meer vloerruimte, of kastruimte, of werkruimte. En je slaapt er evengoed heerlijk in! Zo heb je toch een gewoon bed, maar dan net met wat extra’s.

Een hoogslaper voor meer vloerruimte

Als je kind graag op zijn of haar kamer speelt, is het wel fijn als hij of zij daar goed uit de voeten kan. Met een hoogslaper kun je dat regelen. Je verhoogt in dat geval het bed, zodat er onder het slaapgedeelte nog extra vloerruimte overblijft. Hier kun je heel fijn een hut maken, of juist met auto’s of poppen spelen. Je kind zal het helemaal fantastisch vinden. En na het spelen gaat hij of zij gemakkelijk de ladder op om heerlijk te dromen van de volgende avonturen.

Een hoogslaper voor meer kastruimte

Is er in de slaapkamer van je kind maar plek voor alleen een bed? Dan wordt het een heel gedoe om alle kleding en speelgoed netjes en overzichtelijk op te ruimen. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor een hoogslaper met (veel) kastruimte. Bijvoorbeeld om alle kleding in op te ruimen, maar ook voor al het speelgoed is dat zeker een uitkomst. In veel gevallen heeft zo’n hoogslaper behalve kasten ook lades. En dat ruimt heerlijk op. Je zult merken dat je kind beter slaapt in een opgeruimde kamer, de meeste “prikkels” verdwijnen gewoon achter de kastdeuren en in de lades.

Een hoogslaper voor meer werkruimte

Er komt natuurlijk een dag dat je kind thuiskomt met huiswerk. Dat huiswerk zal dus gemaakt moeten worden. Wil je dat je kind zich goed kan concentreren, dan is het misschien verstandig om een eigen werkplek te creëren. Je schaft dan een hoogslaper aan met daaronder een bureau. Zo kan al het huiswerk rustig gedaan worden en heeft je kind daar een fijne plek voor. Want aan de keukentafel is misschien wel gezelliger, qua drukte is een eigen plek echt beter. En gaat je kind studeren en dus op kamers? Dan verhuis je én kind én hoogslaper met bureau gewoon mee. Want studentenkamers staan er nou niet direct om bekend dat ze lekker groot zijn.
Hoogslaper

Categorieën: Blog