De winter komt er weer aan en het werk stopt niet. Dat betekent dat we weer op zoek moeten gaan naar goede werkschoenen, die daarnaast waterdicht zijn. Als er straks een pak sneeuw ligt wil jij natuurlijk niet met koude voeten aan het werk zijn. Sommige mensen werken binnen, maar veel mensen zijn op straat aan het werk. Naast de veiligheid van je voeten, moet je dan ook denken aan de vele temperatuurverschillen waar je mee te maken gaat krijgen. Simpele werkschoenen zijn dan niet meer handig. Het hoeft helemaal niet duur te zijn. In mijn blog op Startenvind.nl vertel ik altijd alles over dingen waar je waarschijnlijk naar op zoek bent. Vandaag hebben we het over werkschoenen.

Waarom dragen we niet gewoon hippe sneakers?

Dat is waarschijnlijk een vraag die vele medewerkers op straat zichzelf afvragen. Natuurlijk is veel afhankelijk van het werk dat je moet uitvoeren. Voor bepaalde type beroepen ben je helaas genoodzaakt om werkschoenen te dragen. Dit komt vanwege het stukje veiligheid wat er bij komt kijken. Soms is het maar beter dat je schoenen met veilige neuzen draagt, omdat je op risicovolle werkplekken actief bent. Zo ziet de wetgeving dat ook, als jij op een risicovolle werkplek werkt, dan is je werkgever verplicht deze eis door te geven aan hun werknemers. Je werkgever kiest er dus echt niet voor om jou te pesten, maar om geen ongelukken te maken. Werk je veel met zware en gevaarlijke voorwerpen? Maak dan ook voor jezelf de verstandige keuze om veilige schoenen te dragen.

Lompe en vertrapte schoenen zijn verleden tijd

Tegenwoordig kunnen we gewoon op hippe en comfortabele veiligheidsschoenen te werk gaan. Dit is misschien handig als je er toch representatief uit wil zijn, bijvoorbeeld als je veel in contact met werkrelaties of klanten bent. De kans is dan vrij groot dat je niet verplicht wordt om deze schoenen te dragen, maar hier gewoon zelf de keuze voor maakt. In dat geval hoef je jezelf geen zorgen te maken over de lompe en lelijke werkschoenen. Kies namelijk gewoon een paar uit die lekker zitten, waar je lekker op kan lopen de hele dag en die er ook nog eens erg representatief uit zien. Een win-win situatie denk ik, want je kies voor veiligheid en comfort. Dit zijn toch wel de twee belangrijkste zaken als het gaat om werken.

Welk paar werkschoenen trek jij maandag aan naar je werk?

Categorie├źn: Blog