De winter staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat je weer lekker de winterkleding uit de kast mag gaan halen! In dit blog ga ik proberen jou helemaal enthousiast te maken om ook een dames coltrui aan te schaffen! Ik zou zeggen, pak een lekker kopje warme thee en iets te snaaien. Ga er lekker voor zitten! Oh, en niet te vergeten, een lekker warm dekentje want, brr, het is koud!

Een omarming van comfort

Wat ik zo heerlijk vind aan de coltrui is het grote genot van comfort! Het is heerlijk zacht rondom de nek, zeker met de beste kwaliteit. Zo zijn er dames coltruien gemaakt van merinoswol maar ook truien van fijngebreid materiaal. Ook heb je truien met franjes, verschillende patronen en natuurlijk truien in één enkele kleur. Daarbij heb je ook nog de keuze uit een bredere col en smallere col. Aangezien veel mensen het ongemak van een jeukende of irriterende trui ervaren hebben ze hier uiteraard bij bepaalde verkopers ook rekening mee gehouden. Veel van die truien zijn tegenwoordig ook geschikt voor mensen met een allergie. Vroeger had ik hier helaas ook regelmatig mee te kampen. Gelukkig is de kwaliteit van de meeste coltruien nu velen malen beter. Daarbij vind ik het ook een groot voordeel dat ze onderhoudsarm zijn. Dat was ook weleens een dingetje met mijn vorige truien. Wanneer ze net een tikkeltje te heet gewassen werden, waren ze meteen een een hele maat kleiner. Nu zijn truien over het algemeen geschikt om te wassen in de wasmachine.

Gemak en Ondersteuning

Waar ik het gemak in coltruien ondervind, is dat je geen gedoe hebt met een sjaal aan- en uitdoen. Ook heb ik bij sjalen altijd de irritatie dat wanneer je ergens over heen hangt of gebogen staat, je rekening moet houden met je sjaal. Bij een coltrui heb je dat niet en houd je naar mijn gevoel ook een warmere nek. Je nek warm houden is belangrijk! Zeker als je vaak last ervaart van een stijve nek. Wanneer je er dan voor kiest om met coltrui te slapen, wat ik zeker aanraad, voorkom je de kans op wakker worden met een stijve nek en/of schouders.

Voordelig

Behalve mijn bovengenoemde voordelen als comfort, ondersteuning en gemak, is er ook nog zo’n leuk voordeel als kortingen en een betere prijs-kwaliteitsverhouding. Wanneer er ook nog eens korting is, kan je voor een klein bedrag al een kwalitatieve coltrui kopen. Als ik jou was zou ik snel eens gaan kijken!

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Blog