Ondanks de veranderlijkheid van mode door de jaren heen, blijven er altijd een paar items klassiekers. Kledingstukken die iedereen bij bepaalde gelegenheden blijft dragen en die vaak zelfs onveranderd blijven, zelfs al verandert iedereens stijl en de mode-industrie voortdurend. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde typen schoenen, smokings voor mannen, bepaalde stijlen jassen zoals de trenchcoat, of damesblouses. Ze worden nog wel eens vergeten, maar damesblouses zijn echte klassiekers. Wat je stijl ook is, er is altijd een leuke blouse te vinden die bij een van jouw favoriete outfits past. En de meest simpele, klassieke vorm van damesblouses, de nette witte blouse, is in elke stijl wel een keer te verwerken en is een handig go-to item voor formele evenementen!

Veel variatie in damesblouses

Al blijft de witte blouse natuurlijk altijd een klassieker, als mode verandert veranderen kledingstukken mee. Zo is er soms bijvoorbeeld vraag naar veel kleur, soms naar bepaalde patronen, en dan worden er ook damesblouses gemaakt die passen bij die stijl of dat tijdperk. Ook zijn er verschillende modellen voor verschillende lichaamstypes. Want niet elke pasvorm past op iedereen even goed. Er zijn aansluitende modellen, damesblouses die licht uitlopen, of juist hele rechte modellen. Het ligt er net aan waarbij je het draagt, wat bij jouw bouw past en wat de stijl is waar je voor gaat. Maar er is altijd wel een model dat bij jou past! Een blouse van chiffon of van kant, er zijn vele materialen die een blouse dat flowy effect kunnen geven waar ze om bekend staan. Of juist simpel katoen voor een klassieke rechte witte blouse, het is allemaal mogelijk!

Mooi vrouwelijk met damesblouses

Damesblouses zijn niet voor niks zo’n klassieker geworden gebleven. Een blouse benadrukt je vrouwelijke charme. Door de dunne stof en daarmee beweeglijkheid van de blouse lijkt elke beweging soepel, krijgt je hele uitstraling een romantische sfeer en kun je zowel het silhouet accentueren als wat leuke details toevoegen met plooitjes, borduursels of bloemendessins. Damesblouses maken een simpele jeans vrouwelijker of juist wat meer formeel, passen mooi op een chique broek maar ook op een elegante rok als je je lekker jong en vrouwelijk wil voelen. Maar ook voor diegenen die niet houden van overdreven vrouwelijk of romantische kleding zijn er leuke blouses te vinden, zoals bijvoorbeeld een geruite blouse. Deze is tijdloos, uit goede smaak en is goed te combineren met casual looks, of voegen juist wat stoerders toe aan een vrouwelijk rokje.

Categorieën: Blog